Home Këshilla të ndryshme 7 arsyet pse ndiheni gjithmonë të lodhur

7 arsyet pse ndiheni gjithmonë të lodhur

Ndodh shumë shpejt që edhe pse kemi fjetur shpejt në mbrëmje, të nesërmen në mëngjes, të zgjohemi të lodhur.

Është një situatë më e zakontë gjatë pranverës por edhe në verë nuk është aq e rrallë. Ndonjëherë, për të larguar lodhjen, nuk mjafton gjumi sepse janë një sërë faktorësh që ndikojnë.

I marrim me radhë:

1. Bën jetë sedentare, ha keq dhe nuk ke orare as për ushqimin e as për gjumin.

2. Pi shumë kafe! Kafeina kontraston aktivitetin e adenosinës, një përbërje kimike që vepron si qetësues i sistemit nervor qendror. Në mëngjes, një kafe mund të na japë një shtysë por kaq mjafton!

3. Ke pirë shumë pak ujë gjatë ditës. Të duhen, së paku, 1.5 lt.

4. Ke pirë shumë alkool një natë më parë. Në këtë rast, nuk keni shumë nevojë për shpjegime!

5. Nuk ndjek një rutinë të përditshme…ke orare të çrregullta gjumi!

6. Vuan nga ankthi ose depresioni. Në këto raste që janë edhe më të rëndat, kërkojeni zgjidhjen te mjeku!

7. Je thjesht BUF! /Living/.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Surja dhe Duaja Ja-Sin – Me shkronja latine dhe përkthim Shqip

Surja Ja-Sin (36) është mekkase dhe ka takte të shkurtra dhe ritme të shpejta. Numri i ajeteve të saj është tetëdhjetë e tre si dhe është më e vogël dhe më e shkurtë se sureja paraprake (surja Fatir), e cila ka dyzet e pesë ajete. Kështu, tekstet e shkurtra dhe ritmi i shpejtë i japin sures një natyrë të posaçme...