Home Këshilla të ndryshme 7 përfitimet që fëmija ka nga shalqini

7 përfitimet që fëmija ka nga shalqini

Duke qënë se jemi në stinën e pjekjes së këtij fruti duhet të dini patjetër përfitimet:

Balancon nivelin e ujit në organizëm. Pra arrin të sigurojë një hidratim të mirë;
Është i vlefshëm për shëndetin e zemrës si edhe ul rrezikun e shfaqjes së astmës;

Forcon sistemin imunitar duke qënë se përmban edhe vitaminën C;
Favorizon shëndetin e syve të fëmijës duke qënë se përmban edhe vitaminën A;

Ndihmon në zhvillimin e kockave pasi përmban kalçium dhe magnez;
Përmban grupin e vitaminës B (B kompleks) që ka përfitime të ndryshme, duke përfshirë sistemin nervor, qelizat e kuqe të gjakut, rregullimin e karbohidrateve etj;
Favorizon tretjen duke qënë se përmban shumë fibra.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Pesë arsye thelbësore si përhapet Covid-19 përmes ajrit

Shkencëtarët kanë paralajmëruar prej muajsh, se koronavirusi mund të përhapet nga aerosolet ose spërklat e vogla të frymëmarrjes që përhapin njerëzit kur flasin ose teshtijnë, dhe të cilat mund të qëndrojnë pezull në ajër për jo pak kohë. Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) në SHBA, e pranoi publikisht këtë rrezik më 18 shtator. Ajo postoi udhëzime në faqen...