Home Këshilla të ndryshme 7 rregulla të arta nga mjekësia cigane

7 rregulla të arta nga mjekësia cigane

1- Ji i guximshëm. Mbështetu tek vetvetja dhe gjeje atë. Mos ia lejo vetes t’u trysi apo t’u shtrëngojë dikush, mos i lini të tjerët varur si dhe mos arrini në atë pikë që të venitet sadopak fytyra juaj.

Ji i kënaqur dhe mos i uro vetes si p.sh: të kishe një hundë tjetër, gjoks tjetër, këmbë të tjera etj. Prano që trupi yt, shpirti yt dhe aftësitë e tua mendore, që të treja këto së bashku janë këllëfi apo mbështjellësja juaj e jetës. Duaje këtë mbështjellëse. Ndije veten rehat në lëkurën tënde.

2. Dëgjoni me vëmendje orën tuaj të brendshme. Quajeni atë po të doni edhe engjëllin tuaj ose shpirtin tuaj të mirë. Zgjo fuqitë e tua krijuese, përdori dhe gëzohu për to.

Mos ia lejo vetes që të përgojojnë, që ti s’ke aftësi krijuese. Çdo njeri I mban këto aftësi në vetvete. Shiko fëmijët p.sh sesa me kënaqësi luajnë. Edhe ti mund të lesh të lirë këtë fëmijë të mrekullueshëm në vetvete. Mbylli sytë dhe dëgjo muzikë duke u përqendruar pasi ajo do të ndihmojë në rrugën tënde.

3. Mënjano dhe flaki tej të gjitha ndjenjat negative si zilinë, dashakeqësinë, lakminë, makutërinë, sepse ato prishin rrezatimin tuaj dhe sepse ajo ju helmon gjatësinë në kohë. Ju sëmureni në kuptimin më të plotë e më të vërtetë të fjalës. Urrejtja dhe përbuzja që ti ndjen për të tjerët kthehen gjithnjë mbrapsht tek ju. Afrohu haptazi dhe çiltazi me njerëzit. Por nëse ti e ndjen që një nga miqtë e tu apo shokët, a të njohurit e tu humbet apo përhumbet në demonin e intolerancës, atëherë tërhiqu. Mos e mallko atë, por mbrohu nga molepsja e këtyre ndjenjave negative. Mendo i vetëdijshëm pozitivisht çdo mbrëmje para se të flesh dhe çdo mëngjes para se të çohesh. Nëse kë një përvojë të keqe, mundohu që në vend të saj të krijosh një virtyt. Ti do ta shikosh vetë që para teje shpalosen faqe pozitive.

4. Mos u pri nga mendime materialiste. Mos u beso reklamave që kërkojnë tu mbushin mendjen njerëzve. Ti gëzohesh dhe kënaqesh sa herë që blen këtë apo atë prodhim. Vetëkuptohet, ti duhet të gëzohesh nëse blen p.sh një rrobë të re, makinë të re apo një mobilie të re. Ruaju gjithnjë nga besimi se pasuria të bën të lumtur.

5. Kërko vetëdije të plotë, kontakt me natyrën, me burimin e jetës. Mundohu ta marrësh atë me vete kudo që shkon; në shëtitje, në ekskursione, shtegtime, në punët e kopshtit etj. Dëgjo dhe shiko pa u ngutur. Mblidh rrezatimet e tua pozitive, drejtoju pemëve dhe luleve, fol me to. Me pak durim, ti do ta marrësh vesh dhe do ta ndjesh se edhe ato do të përgjigjen.

6. Ushqehu kur ti e shikon të arsyeshme me produkte natyrore dhe jo me ato produkte që përmbajnë kimikate. Ha më mirë pak po në mënyrë cilësore. Mënjano përdorimin me shumicë të mishit dhe të ëmbëlsirave. Si erëza përdorni lerthë = Allium Ursinum nëse keni, nëse jo në vend të saj përdorni hudhër. Përdorni pak kripë dhe mos e ngrohni gjellën asnjëherë. Pi të paktën një litër lëng në ditë. Mos përdorni yndyrna nga dhjamëra të prishura. Më e mira është të përdorni vaj ulliri të pastër me presim të ftohtë, ose vaj misri, ose ajkë qumështi si gjalpë të paprishur. Edhe nëse gjatë ushqimit ti mund t’i besosh zërave të tu të brendshëm. Mos ha asnjëherë atë që nuk të pëlqen. Mos rrini duke u peshuar dhe mos t’ju kthehet në obsesion mendimi për të qëndruar e për të arritur apo zbritur peshën tuaj ideale.

7. Pi çdo ditë pijen gjithçkashëruese dhe një pije të athët ciganësh (Gitano-Bitter). Për sasinë e tyre vendose vetë. Përveç këtyre, secili trup ka pikat e tij të dobëta personale. Pa dyshim që ti i njeh vetë këto pika. Ruaje atë organ (pikë të dobët) në mënyrë të veçantë. Le të marrim një shembull; kush ka probleme të vazhdueshme me dhimbje të shpeshta me fytin, ai duhet të evitojë me çdo kusht korrentin (rrymat e ajrit), krahas kësaj duhet të mbajë gjithnjë shall./tiranaobserver/

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...