7 Super-Ushqimet e gjelbërta që gjithmonë duhet ti konsumojmë

Ushqim i GjerlbertHa gjelbër! Epo ka arsye se pse kjo po përmendet shumë kohëve të fundit, e kjo është për shkak se ushqimet e gjelbra vërtetë janë nga ushqimet më të shëndetshme në planet.

Këto 7 ushqime të shëndetshme që do ti lexoni më tutje janë përplot me vitamina, minerale dhe antioksidues dhe shije të mirë, kështu që patjetër duhet të ju gjesh vend në tryezën e secilit.
Lakra Brukselit

Lakrat e Brukselit janë perime të familjes së lakrës – në fakt ato edhe duken si lakra të vogla. Ato mund të jenë të vogla por janë përplot materie ushqyese. Lakra Brukselit janë të pasura me vitaminë A dhe C, folate, potas, dhe fitokimikale që luftojnë kancerin. Këto perime të pasura me fibër janë gjithashtu burim i mirë i aminoacideve – një të katërtën e kalorive të tyre e përbëjnë proteinat. Lakrat e Brukselit janë të shijshme kur përgatiten me vaj ulliri.