Home Shëndetësi 90% të njerëzve nuk i dinë pasojat e indi yndyror

90% të njerëzve nuk i dinë pasojat e indi yndyror

Afro nëntë në çdo dhjetë persona të anketuar nuk kanë qenë të vetëdijshëm për pasojat e dëmshme që shkakton indi yndyror i vendosur në zonën e abdomenit.

Hulumtimi në të cilin kanë marrë pjesë 12 mijë evropianë ka treguar se shumica e njerëzve nuk janë të informuar se ky ind dhjamor ndikon negativisht në funksionimin e organeve të brendshme si dhe rrit rrezikun për zhvillimin e diabetit të llojit 2 si dhe sëmundjeve të zemrës.

Rezultatet kanë treguar edhe se informimi më i mirë te shumica e personave të studiuar, ka çuar edhe te ulja e masës trupore.

Hulumtuesit shtojnë se indi yndyror i vendosur në abdomen, lidhet me zhvillimin e proceseve inflamatore, të cilat çojnë në dëmtimin e enëve të gjakut, ndërsa duke ndikuar në mëlçi, ndryshojnë proceset e zbërthimit të karbohidrateve dhe yndyrave në organizëm./Telegrafi/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...