Home Këshilla të ndryshme A e keni ditur çfarë është kjo kokërr e vogël në kikirik?...

A e keni ditur çfarë është kjo kokërr e vogël në kikirik? Fjala është për diçka VËRTET MAGJIKE!

Kur hani kikirikë, ju njëkohësisht hani edhe diçka dukshëm të pabesueshme.

Nëse ndonjëherë keni ndarë kikirikun përgjysmë për së gjati, me siguri keni vërejtur një kokërr të vogël në të – ndërkaq tregimi për të është fantastik.

Ajo kokërr e vogël në skaj të kikirikut është në të vërtetë embrioni.

Kikiriku në të vërtetë është farë. Kur e mbjellim në tokë, ai do të rritet si bimë.
Edhe pse të gjitha pjesët e kikirikut janë të rëndësishme, embrioni paraqet burimin e bimës.

Njëherë kur kikiriku mbillet, embrioni mbin si rasat dhe krijon bimën.
Kur bima kalon nëpër polenizim dhe pllenim, bishtajat e reja të kikirikut fillojnë të zhvillohen nën tokë – ndërkaq farat brenda atyre bishtajave përmbajnë embrionet vetjake.

Edhe pse e njohim si frutë arrore, kikiriku në të vërtetë është bishtajë dhe nuk rritet si dru, por nën sipërfaqe të dheut.

Ndërsa, e gjitha fillon me ato kokrra në të.

 

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...