A flitet per seksin ne familjet tuaja?

A flitet per seksin ne familjet tuaja?Shume pak femije arrijne te flasin me prindet per seksin. Por edukimi seksual nga kush mesohet?

Ne nje epok ku seksi eshte praktikisht kudo, jo vetem ne TV, por tashme edhe ne ceshtje politike, apo ne site te ndryshme, dhe eshte me te vertet keq qe adoleshentet dine kaq pak per seksin.

Shume te rinj bejne seks, dhe e bejne me shume se me pare dhe me me lehtesi, por nuk dine asgje mbi te. Por faji i kujt eshte? Edukimi seksual eshte dicka e turpshme per vendin tone.

Nuk merret vesh se kush duhet ta mesoje dhe ku. Ne shkolle? Profesoret? Seksologet? Dhe ku ta kuptojme qe keta profesioniste kane konceptet e duhura per ti mesuar seksin adoleshenteve. Nuk do te ishte me e thjeshte nese do te mereshin prindet?

Statistikat tregojne se pjesa me e madhe e adoleshenteve nuk flasin me prindet mbi kete ceshtje ne menyre kategorike. Ne nje epok ku elementi me komercial, i perhapur, dhe me i diskutuar i botes eshte seksi, eshte akoma tabu per shume familjei.

Si prindet ashtu dhe femijet ndjejne turp te perballojne kete argument, per adoleshentet, turpi dhe veshtiresia per ta pranuar se e bejne, ndersa per prindet nuk duan te pranojne se pikerisht femijet e tyre bejne seks! Thjeshtesia per te perballur disa argumente derivon nga kultura sociale dhe nga ajo personale.