Home Shëndetësi A janë të gjithë llojet e kosit të shëndetshëm?

A janë të gjithë llojet e kosit të shëndetshëm?

A janë të gjithë llojet e kosit të shëndetshëmKosi është pak a shumë ëmbëlsirë që ju hani në çdo vakt pa asnjë ndjenjë faji.

Ai ka një imazh shumë pozitiv në mendjet e njerëzve. Për 96 % të njerëzve ai siguron kalcium dhe për 95 % të tyre ai bën pjesë në një dietë të ekuilibruar. Disa persona e dinë se kosi përmban acid laktik dhe ndërsa të tjerë i atribuojnë atij efekte pozitive në shëndet.
Megjithatë duhen lexuar me kujdes etiketat e paketim duke qenë se jo të gjitha llojet e kosit janë njëlloj: përbërja e tyre dhe vlerat ushqyese mund të ndryshojë shumë nga një markë në një tjetër.
Për shembull, kosët greke janë të pasura me yndyra dhe sheqerna. Gjithashtu duhet të jeni të kujdesshëm me kosin e quajtur “i ëmbël” apo “i butë” të cilit i shtohet krem. Në morinë e llojeve të ndryshme të kosit që ekzistojnë është shumë e vështirë të bëni zgjedhjen e duhur.
Mos harroni: zgjidhni kosin që e ka sasinë e yndyrës 3-100 g. Mbi këtë vlerë kosi është më i yndyrshëm seç duhet.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ju duket sikur ju zihen këmbët dhe ju kruhen? Ky është rreziku që ju kanoset!

Sindroma e këmbëve të lodhura (RLS) është një çrregullim, i karakterizuar nga një nevojë e fortë dhe e pakontrollueshme për të lëvizur këmbët. Njerëzit me RLS përjetojnë këtë nevojë së bashku me ndjesitë e çuditshme dhe të pakëndshme në këmbët e tyre, të cilat shpesh i përshkruajnë si ngjethje, zvarritje, këputje, kruajtje, ndjesi shpimi, djegie, dhimbje ose si shkarkime elektrike. RLS...