A kemi gabuar me ndërprerjen antibiotikut para kohe?

A kemi gabuar me ndërprerjen antibiotikut para kohe?Keni pasur ndezje të fytit dhe keni filluar me antibiotikë, ndërkohë pas dy ditësh e keni vërejtur një përmirësim dhe e keni ndërprerë terapinë me këto barna, a keni gabuar me të vertetë?

Rregullat tradicionale thonë që terapitë duhen zbatuar deri në fund sepse në të kundërt mikrobet e mbijetuara do të rezistonin dhe do të shkaktonin problem edhe më të madh shëndetësor.

Sipas Profesoreshws Gwendolyn Gilbert e cili morri pjesë në një takim për magazinën “Medical Journal of Australia” javën e kaluar tha se ndërprerja e terapisë së antibiotikëve ka rrezik minimal në gjendjen shëndetësore. Trupi është i vetëdijshëm që të eliminojë bakteret e mbetura, e antibiotikët sigurisht i shkatërrojnë ato.