Home Shëndetësi A mund të jetë gjenetike të qenit në mbipeshë?

A mund të jetë gjenetike të qenit në mbipeshë?

1Fajësimi i gjeneve është një shfajësim që bëhet shpesh për të qenit në mbipeshë.

Mirëpo studimet tregojnë se çdo kush është i gatshëm të humbë peshë duke mbajtur dietë e duke ushtruar, pavarësisht përbërjes së ADN-së.

Sidoqoftë, nëse e kanë gjenetike që të shtojnë peshë më shpejtë, këto gjene nuk ua ndalojnë njerëzve që të humbin peshë.

Tani përfundimisht shkencëtarët e kanë thënë fjalën e tyre: Nuk mund t’i fajësoni më gjenet për mbipeshën tuaj.

John Mathers nga Universiteti Newcastle që e ka udhëhequr edhe punën e ekipit që ka kryer studimin, ka thënë se përmirësimi i dietës dhe të qenit aktiv fizikisht, do t’ju ndihmojnë të humbni peshë, shkruan Daily Mail, transmeton Klan Kosova

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ushqimet më të mira kundër celulitit

Celuliti është akumulimi i tepërt dhe i parregullt i yndyrës nën lëkurë. Ai formohet në këmbë dhe merr dukjen si lëvozhgë portokalli. Celuliti është një problem që i intereson pjesës më të madhe të grave, që më shumë se sa nga shëndoshja e trupit, varet shumë nga stili i jetës dhe nga ushqimet që konsumojmë. Lajmi i mirë është që...