Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna A munden gratë të mbesin shtatzënë, përderisa ato janë shtatzënë? Përgjigja është...

A munden gratë të mbesin shtatzënë, përderisa ato janë shtatzënë? Përgjigja është e frikshme

Aq e pabesueshme sa duket, gratë mund të mbesin shtatzënë, përderisa ato janë shtatzënë.

Mund të ju duket si një fenomen super natyral, diçka që keni parë vetëm në filma fantastiko shekencor, por është e vërtet.

Kjo gjendje e rrallë ndyrshe quhet edhe “superfetation”, që nënkupton konceptimin e një fetusi të dytë. Si rezultat një nënë merr binjakë me moshta të ndryshme dhe ndonjëherë edhe me dy data të ndryshme të lindjeve, raporton “Bright Side”.

Në gjendje normale, kur një grua mbetet shtatzënë, vezoret e saj ndalojnë së prodhuari vezë, për shkak se hormonet kanë dhënë sinjalin trupit që të përgatitet për shtatzëni. Mirëpo, kur “superfetation” zë vend, vezoret zgjerohen dhe lirojnë prapë vezë, që mund të ndodh që të njëra prej tyre të fertilizohet.

Deri më tani janë të njohura më shumë se 10 raste të tilla, dhe e fundit ka ndodhur në Australi me një grua të quajtur Kate – ajo mbeti shtatzënë dy herë brenda 10 ditëve. Ajo lindi dy vajza, të cilat u konsideruan binjake edhe pse diferenca e tyre ishte 10 ditore. Edhe pse kanë lindur në të njëjtën ditë, pesha e tyre dhe tipi i gjakut ishte i ndryshëm.

Ky fenomen mund të ndodh edhe tek kafshët. Minjtë, kangurët, macet , lepuj etj, mund të mbesin shtatzënë dy herë në periudhën e njëjtë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Uji i ngrohtë apo i ftohtë? Cili prej tyre ka veprim më agresiv në organizëm

Uji i ftohtë është më i shijshëm, më shumë freskon, posaçërisht verës, mirëpo është agresiv për organizmin Uji është burim i jetës dhe pa të njeriu thjesht nuk mund të funksionojë. Ekziston dilema e përhershme sa duhet ta pimë në sasi ditore, mirëpo ekspertët rekomandojnë së paku dy-tri gota bashkë me pirjen e lëngjeve shtesë. Pos sasisë së ujit, shtrohet edhe pyetja...