Home Këshilla të ndryshme A shkakton artrit kërcitja e kyçeve dhe gishtave?

A shkakton artrit kërcitja e kyçeve dhe gishtave?

Jo. Nëse vuani nga osteoartriti në duar, kjo nuk është pasojë e kërcitjes së gishtave.

Një studim i bërë në 74 persona, të cilët me vite të tëra i kishin kërcitur gishtat, ka treguar se te ta nuk kishte një paraqitje më të shpeshtë të artritit.

Kjo nuk do të thotë se kërcitja e gishtave është gjë e mirë, meqë një gjë e tillë mund të ndikojë në ënjtjen e nyjave.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Mishi i kuq nxit kancerin e zorrëve

Konsumimi i përditshëm i mishit të kuq apo të përpunuar, edhe në sasitë më të vogla, mund të rritë rrezikun e sëmundjeve të rënda të stomakut. Një studim gjashtëvjeçar i Universitetit të Oksfordit me pjesëmarrjen e rreth gjysmë milion grave dhe burrave anglezë të moshës 40 deri 69 vjeç ka treguar se dietat me bazë mishin e kuq shtojnë me...