Home Ushqim A të dobëson domatja?

A të dobëson domatja?

A të dobëson domatja?Specialistët besojnë se njerëzit mund të dobësohen më shumë duke ngrënë domate, sesa të mbajnë dieta vrasëse apo të zhvillojnë ushtrime të shpeshta aerobike.

Duke iu referuar studiuesve të universitetit “Reading”, The Daily Express thekson se konsumimi i frutave mundëson ngopjen, dhe për këtë arsye zhduk dhe kurthet e nxitjes për të ngrënë tek njerëzit që  duan të dobësohen.

Mendohet se tek domatja ka përbërës të shumtë që ndryshojnë nivelin e hormoneve të oreksit. Kjo pengon dhe gërryerjen e stomakut nga uria.

Kërkuesit i  dhanë për të ngrënë 17 grave sanduiçë të bërë me bukë të bardhë, domate dhe karota. Në fund arritën në përfundimin se buka me domate  mundëson më shumë ndjenjën e  ngopjes.

Udhëheqësi i studimit theksoi se akoma nuk mund të flitet për përmbajtjen e studimit, por rezultatet e arritura janë të rëndësishme dhe të kuptueshme nga ana statistikore.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...