Home Shëndetësi Aborti rrezikon shtatzanin e ardhshme

Aborti rrezikon shtatzanin e ardhshme


Aborti rrezikon shtatzanin e ardhshmeGratë të cilat kanë bërë abort, mund të kenë probleme edhe me shtatzënitë e ardhshme.Studimi kanadez ka zbuluar se gratë të cilat kanë bërë abort, në shtatzënitë e ardhshme mund të presin vështirësi si lindja e parakohshme dhe pesha e vogël e bebes.

Është zbuluar se gratë të cilat kanë pasur së paku një abort, kanë për 72 për qind më shumë gjasa që në shtatzëninë e ardhme të lindin fëmijë me peshë më të vogël si dhe 90 për qind gjasa më të mëdha, për lindje të parakohshme.

Studimi është kryer për të konstatuar se pse gjithnjë e më shumë foshnja lindin para kohe dhe me peshë më të vogël trupore. Studiuesit kanë analizuar 37 studime të kryera në mbarë botën mes periudhës nga viti 1965 deri më 2001.

Ata kanë dashur të konstatojnë nëse abortet janë shkaktari i mundshëm i dukurive të tilla. Dr. Prakesh Shah, i cili ka punuar në këtë studim, thotë se ekzistojnë disa arsye pse aborti ndikon në shtatzënitë e ardhshme. “Arsyeja më e saktë është fizike, respektivisht dëmtimi i mundshëm i zverkut me rastin e abortit.

Mendoj se femrat, kur vijnë për abort, duhet të paralajmërohen për të gjitha pasojat e dëmshme, që mund të priten në shtatzënësitë e ardhshme”, ka theksuar dr. Shah.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...