Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna Aborti rrit rrezikun për sulm në zemër

Aborti rrit rrezikun për sulm në zemër

Abortet e shumta rrisin rrezikun e një sulmi të zemrës më vonë gjatë jetës, sipas hulumtuesve.

Studimi gjerman, i publikuar në revistën “Heart”, ka përfunduar se gratë që kanë mbi tre aborte janë pesë herë më të rrezikuara, njofton BBC.

Te gratë relativisht të reja, rreziku i përgjithshëm ka mbetur i ulët, por abortet mund të alarmojnë mjekët për problemet e ardhshme, deklaruan studiuesit.

Në studim kanë marrë pjesë mbi 11 500 gra të moshës midis 30 dje 60-vjeçare.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

(Disa) ushqime dhe kanceri, kronologjia e një lidhjeje të dyshuar!

U deshën 50 vjet për të kuptuar se stilet e jetesës, në radhë të parë ajo që në pjatë, janë në origjinë të në shumë se gjysmës së tumoreve Për të kujtuar rëndësinë e ndjekjes së një diete korrekte është Shoqata Italiane për Hulumtime të Kancerit (Airc), e cila është kthyer në 2,500 sheshe italiane me iniciativën ‘Portokalli i Shëndetit’. Të...