Aksidente në rritje nga ecja e hutuar

Raportet nga dhomat e urgjencës në spitalet amerikane tregojnë se trajtimet për rastet e lëndimeve si pasojë e ecjes pa vemendje në rrugë janë 4 fishuar gjatë 7 vjetëve të fundit.

Raportet e botuara i hedhin një vështrim më të thellë rrezikut të ecjes së hutuar që zyrtarë të qeverisë dhe ekspertët e sigurisë thonë se është një problem në rritje. Zyrtarët besojnë se këto raste shpesh kalojnë pa u raportuar.

Vitet e fundit është vënë re një shtim i vdekjeve dhe plagosjeve të këmbësorëve në akisdente në trafik, por nuk ka të dhëna të sakta të regjistruara që të tregojnë se ata kanë qenë të hutuar pas pajisjeve elektronike ndërsa ecnin rrugës.

Gjithashtu, ndonjë studim i mirëfilltë ende nuk është bërë. Shumë shtete amerikane e kanë shpallur të paligjëshme përdorimin e pajisjeve elektronike të komunikimit gjatë ngarjes së makinës. Mos duhet të ndalohen ato edhe për këmbësorët në rrugë?!