Home Shëndetësi Aktiviteti trupor parandalon kancerin e gjirit

Aktiviteti trupor parandalon kancerin e gjirit

Aktiviteti trupor parandalon kancerin e gjirit Një studimi i ri i publikuar në revistën “Asian Pacific Journal of Cancer Prevention”, pohon se femrat të cilat punojnë në një vend ku duhet të lëvizin në pjesën më të madhe të orarit të punës, janë për 34% më pak të rrezikuara që të sëmuren nga kanceri i gjirit, në krahasim me femrat të cilat gjatë gjithë kohës qëndrojnë ulur.


Ndikimi pozitiv i këtij aktiviteti fizik është edhe më shumë i shprehur te femrat pas menopauzës.

Të dhënat e studimit janë të bazuara në analizën e 858 femrave me kancer të gjirit dhe 1.095 femrave të shëndosha, gjendja shëndetësore e të cilave është përcjellë për katër vite./telegarfi

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...