Home Shëndetësi Alkooli mund t’i shkaktojë shtatë lloje të kancerit

Alkooli mund t’i shkaktojë shtatë lloje të kancerit

Të gjithë e dimë se alkooli është i dëmshëm për shëndetin tonë, por një studim i ri ka zbuluar se faktikisht kjo pije mund t’i shkaktojë shtatë lloje të kancerit.

Konsumimi i çfarëdo sasie të alkoolit e rritë shansin për zhvillimin e kancerit të gojës, fytit, ezofagut, mëlçisë, zorrëve, zorrës së trashë dhe gjirit.

Studimi, i cili është publikuar në revistën ‘Journal of Addiction’, ka zbuluar se alkooli vlerësohet t’i ketë shkaktuar rreth gjysmë milioni vdekje nga kanceri vetëm në vitin 2012.

Edhe pse ata që pinë shumë alkool janë më të rrezikuar, ekspertët thonë se edhe ata që pinë në sasi të moderuar janë të rrezikuar nga zhvillimi i kancerit.

Veç tjerash, hulumtimet sugjerojnë që alkooli mund ta zhvillojë edhe kancerin në lëkurë, prostatë dhe në pankreas.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Humbja e peshës mund të çojë në zhdukjen e kësaj sëmundje

Diabeti i tipit 2 mund të mposhtet pasi humbja e peshës mund të çojë në një mposhtje të sëmundjes nëse është në fazën fillestare, sipas një studimi të ri në mbi 300 pacientë. Në kongresin e Shoqatës Amerikane të Diabetologjisë (ADA), u konfirmua marrëdhënia midis peshës dhe zhdukjes së sëmundjes të avancuar nga kërkimet e mëparshme. Mbi një e treta e...