Home Këshilla të ndryshme Aloe vera e rëndësishme në lehtësimin e disa sëmundjeve

Aloe vera e rëndësishme në lehtësimin e disa sëmundjeve

Lëngu i aloes është një ilaç natyral shumë i rëndësishëm që del nga bima e aloe veras.
Janë të shumtë njerëzit që pohojnë të mirat e saj të shumta për sa i përket sëmundjeve të tilla si kapslleku, djegiet në stomak, kolesteroli i lartë, diabeti dhe infeksioni i kyçeve.

Nga ana tjetër, duket se ajo ka edhe efektin e lehtësimit të dhimbjeve të brëndshme. Por nëse aloe merret rregullisht, duket se është e dobishme edhe për stimulimin e sistemit imunitar, gjë e nevojshme në këtë periudhë të vitit dominuar nga gripi sezonal si ftohjet dhe kollitja. Nëse merret në periudhë afatgjatë rrit edhe fuqinë muskulore dhe përmiresimin e gjëndjes shendetësore, si dhe bukurinë e lëkures dhe të flokëve.

Siç ndodh shpesh, megjithatë kur flitet për ilaçe natyrore, nuk ekzistojnë akoma studime shkencore që dëshmojnë vlefshmërine e tyre, kështu që me siguri lëngu i aloes nuk mund dhe nuk duhet të zëvendësoje trajtimin mjekësor (si për shembull ai i diabetit, apo kolesteroli i lartë), por me siguri mund të jetë e dobishme si mbështetje plotësuese, ose si formë e parandalimit në një regjimi të stilit të jetës së shëndetshme. Kërkimet shkencore të bëra deri me tani janë vetëm paraprake, akoma nuk janë mbështetur nga testimet klinike tek njeriu.

Disa teste laboratorike mbi qelizat humane, kanë identifikuar në lengun e aloe veras, një substance e aftë për të rritur aktivitetin e NF-kappa B (një kompleks i proteinave që ka treguar se ka nje rol kyç në proçeset imunologjike). E njohur si aloeride, kjo substance është klasifikuar si një polisakaride (një lloj karbohidrati).

Së fundi, për të dalluar lëngun e aloes nga xheli aloe vera (zakonisht përdoret për aplikime aktuale si, në rastin e djegies nga dielli). Ku mund t’a gjeni? Me siguri në farmaci, por edhe në dyqanet dhe supermarketët ushqimore.

Burimi: infoalbania.org

 

 

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...