Home Këshilla të ndryshme Ambiciozë dhe të guximshëm, Vendimtare është dopamina

Ambiciozë dhe të guximshëm, Vendimtare është dopamina

Ambiciozë, energjikë, të gatshëm për sakrifica fizike dhe morale për të arritur synimet dhe objektivat që i kanë vënë vetes.

Njerëz të tillë nuk i ndalon asgjë. Por ku e gjëjnë ata këtë forcë? Gjithcka është e shkruar në genet e tyre, ose më saktë në neurotransmetuesin e quajtur dopaminë.

Sipas një kërkimi të Columbia University, njerëzit më kërkues të shoqërisë janë ata që kanë një sasi më të madhe neurotransmetuesish D2/D3, e cila motivon një zonë të trurit.

Profesorët e psikiatrisë në univestitet kanë analizuar një grup vullnetarësh nëpërmjet teknikës PET, ndërsa rezultatet e këtij kërkimi janë publikuar në revistën “Biological Psychiatry”. “Nga studimi jonë kemi dalë në përfundimin se në bazë të dopaminës, caktohet edhe pozicioni shoqëror e social”, shprehet një prej shkencëtarëve.  /tch/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Myku i gojës, katër mënyra për ta kuruar shpejt e shpejt

Myku i gojës është një infeksion i shkaktuar nga përhapja e kërpudhave Candida albicans në mukozën e gojës. Mund të ndodhë në çdo moshë, por më të prekurit kryesisht janë zakonisht fëmijët dhe të moshuarit. Për fat të mirë, është e mundur ta luftoni atë me mënyra natyrale. Edhe pse këto alternativa nuk zëvendësojnë ilaçet antifungale, janë një ndihmë e vlefshme...