Home Shëndetësi Analiza e prostatit, e dëmshme

Analiza e prostatit, e dëmshme

Një ekip ekspertësh amerikanë të shëndetësisë rekomandojnë të mos bëhet më analiza rutinë për kancerin e prostatës.

Ekipi i Mjekësisë Parandaluese, një grup këshillatrësh për zyrtarët amerikanë të shëndetësisë, thotë se analiza e gjakut që njihet si PSA i shkakton më tepër dëm se sa përfitime burrave që i nënshtrohen asaj. Ata thonë se kjo analizë nuk mund të dallojë tumoret e vogla jo vdekjeprurëse nga ato të rrezikshme që zhvillohen me shpejtësi dhe që degjenojnë në kancer.

Ekspertët thonë se shumë burra janë trajtuar pa qenë e nevojshme për kancerin, që kanë shkaktuar impotencë tek ata. Disa urologë i kundërshtojnë me forcë përfundimet e studimit.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...