Home Shëndetësi Anoreksia dëmton shikimin

Anoreksia dëmton shikimin

Një hulumtim i ri i kryer në Greqi ka zbuluar çrregullim serioz në të ushqyer, i njohur si anoreksia, mundet të shkaktojë dëmtime serioze të shikimit. Hulumtuesit e universitetit në Athinë kanë kryer një hulumtim të vogël në të cilin kanë marrë pjesë 13 femra me diagnozë të caktuar të anoreksisë dhe 20 vullnetare të shëndosha.

Shkencëtarët kanë dashur që të analizojnë gjendjen shëndetësore të pjesës së pigmentuar të syrit e cila gjendet në afërsi të qendrës së retinës, e cila mundëson që gjërat të shihen më qartë, analiza ka zbuluar se pikët e verdha dhe skajet nervore që dalin nga ajo pjesë e syrit janë shumë më të holla te femrat të cilat vuajnë nga anoreksia, sesa te femrat të cilat nuk vuajnë nga ky çrregullim.

Femrat me diagnozë të anoreksisë gjithashtu kanë pasur edhe aktivitet më të dobët elektrik në sy dhe kështu kanë qenë më të dobëta në vëzhgimin e fotografive.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Myku i gojës, katër mënyra për ta kuruar shpejt e shpejt

Myku i gojës është një infeksion i shkaktuar nga përhapja e kërpudhave Candida albicans në mukozën e gojës. Mund të ndodhë në çdo moshë, por më të prekurit kryesisht janë zakonisht fëmijët dhe të moshuarit. Për fat të mirë, është e mundur ta luftoni atë me mënyra natyrale. Edhe pse këto alternativa nuk zëvendësojnë ilaçet antifungale, janë një ndihmë e vlefshme...