Home Teknologji Internet Apple dhe Facebook rrezikojnë lirinë e internetit

Apple dhe Facebook rrezikojnë lirinë e internetit

Kur kombinohen kompanitë si Apple dhe Facebook, me qeverinë e një vendi ato e shkatërrojnë lirinë në internet, thonë themeluesit e Google, rusi Sergey Brin dhe amerikani Larry Page.

Ndalimi i të drejtave në internet është bashkërendim i disa faktorëve, si: dëshira e qeverive të shteteve të ndryshme t’i kontrollojnë qytetarët e tyre, lufta kundër piraterisë e cila e zhvillon industrinë e argëtimit, si dhe vendosja e “kufizimeve” nga kompanitë si Facebook dhe Apple, thekson themeluesi i Apple, Sergey Brin. 

“Fuqitë botërore i kanë bashkuar forcat e tyre kundër lirive në internet. Unë asnjëherë më parë nuk kam qenë kaq i brengosur” thotë Brin në intervistën e dhënë për The Guardian.

Kjo brengë vlen për vendet si Irani apo Arabia Saudite, të cilat gjithnjë mendojnë se si ta censurojnë internetin, ka vlerësuar themeluesi i Google.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Tërhiqeni lëkurën e dorës, do të zbuloni diçka të madhe për shëndetin

Më shumë se gjysma e popullsisë në botë janë të prekur nga dehidratimi, që mund të shkaktojë probleme serioze për shëndetin. Në videon në vijim tregohet sesi mund të kuptoni nëse vuani nga dehidratimi ose jo. Tërhiqeni pjesën e sipërme të lëkurës në njërën dore dhe nëse ajo mblidhet duke krijuar shumë vija dhe shkon në vend me pak vonesë,...