Arrat kontrollojne glukozen dhe yndyren ne gjak

Perdorimi i arrave ne jeten e perditshme ndihmon ne kontrollin e diabetit te tipit 2 dhe parandalimin e komplikimeve te mundshme percjellese.

Keshtu bene te ditur nje hulumtim i ri nga spitali Shen Majkell dhe Universitetit ne Toronto.

Doktor Dejvid Xhenkins rekomandon qe te konsumohen 30 grame arra ne dite si ushqim i shendetshem per kontrollin e glukozes dhe yndyres ne gjak.

Studimi tregon, po ashtu se arrat, lajthite, arra indiane, kikiriku dhe bajamet jane shume te shendetshme.

Ky studim mund te ndihmoje ne permiresimin e jetes se personave te prekur nga diabeti. Natyrisht, ketu jane edhe metodat tjera per sherimin e diabetit sic jane makro-biotiket.