Home Këshilla të ndryshme Arsyet që i shtyjnë gratë drejt personit të gabuar

Arsyet që i shtyjnë gratë drejt personit të gabuar

5Dashuritë, shpesh, bëhen toksike për arsye të ndryshme; vjen një moment kur bëhet e dukshme që janë kthyer në të dëmshme e megjithatë, shumë njerëz vazhdojnë t’i jetojnë sepse nuk mund të bëjnë dot ndryshe. Ato që i ruajnë me kokëfortësi, pavarësisht realitetit, janë kryesisht gratë. Pse? Sepse kanë nevojë të dëshpëruar për t’u ndjerë të dashuruara.

As gratë nuk janë perfekte, bëjnë edhe ato gabime! Një ndër ta është edhe nevoja për siguri përmes dashurisë.

Pikërisht këtu është gabimi sepse e kërkojnë përmes një dashurie të ‘çfarëdoshme’. Humbasin kohë, energji dhe vëmendje pas burrave të gabuar. “dashuria” që ato kanë në mendje nuk ekziston, është për një burrë ‘fantazmë’ të cilin e shpikin në kokë e po për këtë fantazi dëshpërohen, meditojnë e sajojnë gjithfarë strategjish për të joshur e për të tërhequr vëmendje. Presin të marrin dashuri nga një dashuri që, në fakt, nuk është!

Janë disa arsyet që i shtyjnë gratë drejt burrit të gabuar dhe në shumicën e rasteve nuk janë as të vetëdijshme për to. Nëse lidhja juaj ‘jeton’ apo ngjizet prej një nga arsyet e mëposhtme dhe nëse arrini të ndërgjegjësoheni në kohë, mund të shpëtoni:

1. Dua gjithmonë njeriun e gabuar

2. E dua për ta shpëtuar

3. Jam në kërkim të dashurisë së madhe

4. E kam mbyllur me dashurinë

5. Dashuroj nga frika e vetmisë

6. Ndihem e tradhtuar

7. E përdor dashurinë vetëm për siguri

8. Dua në mënyrë posesive

9. Dashuroj dhe bëhem e varur

10. E ndiej që është i duhuri

11. Ku kam gabuar?

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...