Home Shëndetësi Aspirina lufton depresionin

Aspirina lufton depresionin

Aspirina lufton depresioninNjë metodë e re për të trajtuar depresionin mund të jetë aspirina.

Këtu janë rezultatet e një kërkim të kohëve të fundit.
Ky lajm interesant vjen nga Universiteti i Melburnit në Australi ku shkencëtarët kanë arritur në përfundimin se disa sëmundje psikiatrike mund të jetë rezultat i inflamacionit të gjakut dhe qarkullimit të tij në tru.
Në bazë të këtij përfundimi ata mendojnë se mund të përdoret aspirina për të trajtuar sëmundje të tilla si depresioni, çrregullimi bipolar dhe skizofrenia.
Ky lloj ilaçi (aspirina por edhe shumë të tjerë që kanë të njëjtat karakteristika), në sajë të karakteristikave anti-inflamatore është  në gjendje për të shëruar zona të trurit të prekura nga inflamacioni dhe në këtë mënyrë kanë një efekt pozitiv në trajtimin e patologjive të tilla si depresioni.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...