Home Këshilla të ndryshme Astma, gati askush nuk e eviton

Astma, gati askush nuk e eviton

Më tepër se 70 për qind e personave që vuajnë nga astma nuk marrin asnjë masë për të evituar faktorët kryesorë që shkaktojnë simptomat astmatike.

Ky është përfundimi i dalë nga “Environmental Protection Agency” (EPA) në SHBA. Në kuadrin e një studimi në nivel kombëtar mbi ndërgjegjësimin e përgjegjshmërisë së faktorëve ambientalë në simptomat astmatike, EPA ka zbuluar se më pak se 30 për qind e pacientëve astmatikë kërkojnë të shmangin ekspozimin ndaj faktorëve alergjikë.

Ekspozimi ndaj tymit të duhanit, pluhurave dhe ozonit, mund të shkaktojë kriza astme ose një nga faktorët që ndikon në shfaqjen e sëmundjes te fëmijët.

“Sa më shumë arrijmë të shmangim dhe kontrollojmë faktorët që përkeqësojnë simptomat astmatike, aq më tepër do të parandalojmë këtë patologji. Ja përse EPA përpiqet të kontribuojë në inkurajimin e pacientëve astmatikë për të bashkëpunuar me mjekët, për të identifikuar me saktësi faktorët alergjik dhe të mësojnë të ndjekin rekomandimet e tyre për të parandaluar problemin”, shpjegon Steve Johnson, drejtor i EPA. /Telegrafi/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...