Home Ushqim Bajamet për rregullim të zorrëve

Bajamet për rregullim të zorrëve

Duket se lista e probiotikëve do të shtohet edhe për një vend dhe anëtari i ri i kësaj liste janë bajamet.

Një hulumtim i fundit i shkencëtarëve anglez ka treguar se lëvorja e bajameve përveç antioksiduesve ka edhe përbërës të tjerë të cilët mundësojnë rritjet e florës normale të zorrëve, bifidobaktereve, clostrideve dhe eubaktereve rektale. Ky efekt probiotik i përshkruhet përbërësve si ksiloglukani dhe alfa-glukani.

Indeksi probiotik i lëvores së bademit kap vlerën 3.2, që është shumë i përafërt me produktet tjera komerciale, indeksi i të cilave është rreth 4.2.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...