Home Këshilla të ndryshme Bananet mund të ndihmojnë në humbjen e peshës

Bananet mund të ndihmojnë në humbjen e peshës

Asnjë studim nuk ka testuar në mënyrë të drejtpërdrejtë efektet e bananeve në humbjen e peshës.

Megjithatë, bananet kanë disa atribute që duhet t’i bëjnë ata një ushqim ‘miqësor ‘ për humbjen e peshës.

Për fillestarët, bananet kanë relativisht pak kalori.

Një banane mesatare ka pak më shumë se 100 kalori – megjithatë ajo është gjithashtu shumë e shëndetshme dhe e mbushur me ushqyes të shumtë.

Ushqimi i më shumë fibrave nga perimet dhe frutave si banane ka qenë vazhdimisht e lidhur me peshën më të ulët të trupit dhe humbjen e saj.

Për më tepër, bananet janë të mbushura me niseshte rezistente, kështu që ata tentojnë të jenë një ushqim që të ngopë më shpejt, kështu që mund të zvogëlojnë oreksin tuaj.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...