Home Ushqim Bananja kundër konvulsioneve ne këmbë

Bananja kundër konvulsioneve ne këmbë

Bananja kundër konvulsioneve ne këmbëParaqitja e konvulsionit ne këmbe shfaqet papritmas dhe janë kontraksione te dhimbshme te muskujve.Konvulsionet mund te paraqiten te te gjithë muskujt, mirëpo me se shpeshti paraqiten ne muskujt e këmbëve.

Konvulsionet paraqiten si pasoje e lodhjes, ushtrimeve te renda, dehidrimi, sëmundjet e veshkave, problemet me metabolizëm, përdorimi i barërave te caktuara etj.

Disa konvulsione mund te parandalohen duke marre mjaft lëngje, mandej edhe aktivitete e lehta fizike mund te ndihmojnë ne parandalimin e konvulsioneve.

Besohet se edhe konsumimi i një bananeje ne dite mund ti parandaloje konvulsionet.
Ajo qe mund te bëni ne rast te konvulsioneve është masazhi i lehte e muskulit. Ata me konvulsione kronike duhet te lajmërohen te mjeku.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...