Home Shëndetësi Barku i trashë ndikon edhe në tru

Barku i trashë ndikon edhe në tru

Barku i trashë ndikon edhe në truHulumtimet e reja shkencore të bëra në Universitetin e Medicinës në New York kanë zbuluar sesi te njerëzit me vëllimin e madh të belit janë zvogëluar aftësitë kognitive të trurit.

Në hulumtim janë përfshirë 44 njerëz, të cilët konsiderohen të trashë dhe 19 njerëz të peshës normale.

Ky zbulim është shenjë paralajmëruese për të gjithë njerëzit e trashë.

journal.pone_.0064574.g001

Në zonën e trurit, e cila është e ngarkuar të kontrollojë konsumimin e ushqimit, amigdala, është vërejtur që te njerëzit e trashë mbetet më shumë ujë, çka mund të sjellë deri te zvogëlimi i numrit të neuroneve apo tkurrja e tyre.

Edhe pse ndryshimet në tru nuk janë të rëndësishme, megjithatë janë shenja paralajmëruese të ndikimit negativ të kripës në tru.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...