Home Këshilla për Prindër Bebet qajne me aksentin e prinderve

Bebet qajne me aksentin e prinderve

Bebet qajne me aksentin e prinderve Nese jeni prinder te ardhshem dhe nuk besoni se bebja degjon ne barkun e nenes, ka ardhur koha te ndryshoni mendim.

Sipas nje studimi te kerkuesve te Universitetit te Würzburg, publikuar ne revisten Current Biology, e qara e te sapolindurve ka aksentin e nenes dhe babait.

Foshnja kupton luhatjen e intonacionit te zerave qe degjon ndersa eshte ne bark te nenes, ne tremujorin e trete te shtatzanise.

Duke studiuar 60 te sapolindur, gjysma e tyre nga familje franceze e gjysma nga familje gjermane, u kuptua se e qara e bebeve ka marre karakteristika intonative te te folurit te prinderve. /tch/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Lënia e cigares/ Kur mungesës së vullnetit i vjen në ndihmë teknologjia

Kudo dëgjojmë të flitet mbi dëmet që shkakton pirja e cigares. Por a është e lehtë të hiqet dorë nga ky zakon? Autoritetet shëndetësore në mbarë botën apelojnë për lënien cigares si një mënyrë për mbrojtjen e shëndetit. Në 2019, pak gjëra kanë mbetur pa u shpikur. Disa me qëllimin e zhvillimit të stileve tona të jetës, disa me qëllimin...