Home Këshilla të ndryshme Benefitet e ushtrimeve fizike

Benefitet e ushtrimeve fizike

Benefitet e ushtrimeve fizikeRrezik i vogël për lëndime. Për shkak të lëvizjeve tejet të kontrolluara të lëvizjeve në yoga, rreziku për lëndime gjatë ushtrimeve është shumë i vogël në krahasim me format e tjera të ushtrimeve.

Sistemi Nervor Parasimpatik: Në shumë nga ushtrimet e tjera fizike sistemi simpatik nervor aktivizohet dhe në këtë mënyrë edhe krijohet sensacioni “lufto-apo-fluturo”. Yoga e aktivizon të kundërtën, sistemin parasimpatik, i cili e ul nivelin e tensionit të gjakut, e ul frymëmarrjen dhe lejon relaksimin dhe shërimin.

Toni i muskujve: Yoga e praktikuar në mënyrë konsistente i forcon më shumë muskujt

Subcorteksi: Rajonet e subcorteksit të trurit janë të asocuara më mirëqenie, yoga mendohet që e dominon subkorteksin, se sa korteksin (ku shumica e ushtrimeve dominojnë)

Reduktimi i konsumimit të oksigjenit: Me yoga konsumoni më pak oksigjen se sa rutinat e tjera tradicionale, dhe në këtë mënyrë duke lejuar trupin të punojë në mënyrë më efecientë.

Frymëmarrja: Me yoga, frymëmarrja është ma natyrale dhe e kontrolluar përgjatë ushtrimeve. Ky lloj i frymëmarrjes është më i pasur me oksigjen për trupin dhe gjithashtu ofron më shumë energji se sa lodhje.

Ushtrime të balancuara: Ushtrimet në Yoga janë të balancuara. Nëse një grup i muskujve është ushtruar në një anë, do të ushtrohet edhe në anën tjetër. Balanca rezulton në një ushtrim më të mirë për tërë trupin.

Jo-garuese. Introspektiviteti dhe natyra vet-ndërtuese të cilën e mëson yoga, largon çfarëdo nevoje për konkurrim në regjimentin ushtrimor. Duke injoruar konkurrencën, yogini është i lirë për të ushtruar ngadalë dhe të shmang çfarëdo lëndimi dhe gjithashtu të krijojë një praktikë më të balancuar dhe me më pak stres.

Kordinimi sy-duar: Pa ushtrime, koordinimi sy-duar zvogëlohet. Yoga e mban dhe përmirëson këtë koordinim.

Deksteriteti: Ndërlidhja e fortë mendje-trup dhe fleksibiliteti i fituar përmes ushtrimeve nga yoga sjell hijeshi dhe shkathtësi.

Qëndrimi: Ushtrimi i të gjithë trupit krijon qëndrueshmëri dhe përdoret shpesh nga sportistët për trajnimet specifike të tyre.

Perceptimi i thellësisë: Të qenit të vetëdijshëm për trupin dhe se si lëvizë, siç njëri bën në yoga, ndihmon në perceptimin më të mirë të thellësisë.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...