Home Këshilla të ndryshme Betaferoni zgjedhja primare ne mjekimin sklerozes multiple

Betaferoni zgjedhja primare ne mjekimin sklerozes multiple

Betaferoni, është bari i parë i modifikuar i futur në përdorim për mjekimin e sklerozës multiple, i cili përdoret në gjithë botën. Është i aftë të reduktojë në 1:3 numrin e episodeve të MS, si edhe frekuencën e ashpërsisë në një mesatare për 50%.

Eksperiment i bërë nga shumë qendra dhe i dërguar në 98 vendndodhje në 20 vende. Duke përfshirë 468 pacientë me episodin e parë klinik të dyshuar në sklerozë multiple (MS).

Pacientët ishin caktuar të merrnin 250 µg nga ß -1b interferoni (Betaferon) çdo të dytën ditë, ose placebo me injektim subkutan.

Trajtimi i kontrolluar me placebo zgjati më se 24 muaj ose më gjatë se koha që pacientët përjetuan sulmin e dytë dhe ishin diagnostikuar klinikisht me MS. Pas periudhës dyvjeçare me placebo, pacientët ishin thirrur ne një studim mirë të planifikuar në të cilin morën Betaferon.

Vlerësimet e efikasitetit

Rezultatet primare
Koha e definimit klinik të MS është bazuar në ndodhinë ose “sulmin” e dytë klinik. Koha e progresivit të paaftësisë së pacientit është bazuar në një shkallë mirë të vërtetuar, të njohur si Shkalla e Rritjes së Statusit të Paaftësisë (EDSS). Avancimi i paaftësisë është definuar si rritje e vlerës së EDSS të pacientit, së paku për një gradë, që është konfirmuar pas 6 muajsh. Një rritje e konfirmuar e një pike të EDSS mund të jetë një parashikues i rëndësishëm i paaftësisë së përhershme dhe të rëndë gjatë sëmundjes. Pati rezultate në FAMS (shkallën e caktimit të funksionit), si dhe kualitet në përmasa jetësore.

Rezultatet sekondare përfshijnë:
Kohën e definimit të MS sipas kriterit të McDonald; shkalla e përsëritjeve vjetore; aktiviteti trunor i bazuar në MRI (rezonancë magnetike); dhe ndikimi i antitrupave neutralizues (Nabs) në mjekim.

Rezultatet tre vjet pas ndodhisë së parë të MS:
Pacientët e trajtuar me Betaferon, një kohë të shkurtë pas sulmit të tyre të parë, treguan ulje të rrezikut (për 40%) për mundësinë e zhvillimit të paaftësisë krahasuar me pacientët që nuk u mjekuan.

Analizat e ndjeshmërisë konfirmuan vërtetësinë e zbulimeve kryesore. Zhvillimi i antitrupave neutralizues nuk pati ndonjë ndikim në rezultatet e studimit. Betaferoni nuk ishte i rrezikshëm dhe ishte mirë i toleruar, armiqësor për sëmundjen, ngjashëm me atë që ishte raportuar më herët për barin.

90% e të gjithë pacientëve të zgjedhur për mjekim me Betaferon, e pranojnë mirë trajtimin. Metodat që ndoshta kanë ndihmuar që pacientët të marrin terapi ishin: implementimi i titrit të dozave në fillim të mjekimit, përdorimi i një auto-injektuesi për të dhënë injeksionet dhe mjekimi i përbashkët me një analgjetik në javët e para të trajtimit.

Pacientët e mjekuar me Betaferon, një kohë të shkurtë pas ndodhisë së parë ose “sulmit” të parë të MS treguan rrezik më të ulët për zhvillimin e paaftësisë së përhershme. Asnjë terapi e mëparshme për MS nuk ka provuar një efekt të tillë. Këto janë të dhënat e para që tregojnë vlerën e intervenimit të hershëm me terapi efikase.

Këto rezultate mbështesin vendimin që pacientët aktivisht të mjekohen me Betaferon që nga shenjat e para klinike të sklerozës multiple për të penguar zhvillimin e paaftësisë.

Për Betaferonin
Betaferoni (Betaseron-emri i ruajtur në SHBA dhe Kanadë), është bari i parë i modifikuar i futur në përdorim për mjekimin e sklerozës multiple, i cili përdoret në gjithë botën. Në SHBA, Evropë dhe Japoni, Betaferoni është aprovuar për të gjitha format recidive të MS. Është i aftë të reduktojë në 1:3 numrin e epizodeve të MS, si edhe frekuencën e ashpërsisë në një mesatare për 50 %.Përdorimi i gjatë i Betaferonit, ka treguar sigurinë e përdorimit dhe se tolerohet mirë nga organizmi.

Fakte dhe ilustrime
Afërsisht 2.5 milion njerëz në botë vuajnë nga MS, me një raport dy herë më shumë femra se meshkuj.

Sipas llogaritjeve 350 000 njerëz në EU dhe 400 000 në SHBA vuajnë nga MS tregon një dallim veri-jug. Më pak është e pranishme në Afrikë, ndërsa më shumë në Evropën veriore.

Skocia ka incidencën më të madhe me MS (200 të sëmurë në 100 000 banorë). MS është sëmundja më e shpeshtë që e dëmton sistemin nervor qendror te të rinjtë. Fillimi i MS është në moshën ndërmjet 20 dhe 40 vjet. Edhe pse MS është sëmundje kronike, nuk është e jashtëzakonshme që disa pacientë të jetojnë 35 ose më shumë vjet pas diagnozës.

Si prodhohet Betaferoni
Betaferoni (ß -1b interferoni) prodhohet gjatë një procesi bio-teknologjik. Inerferoni është prodhohet nga fermentimi i E.coli të rekombinuar, aktiviteti metabolik i së cilës është i kontrolluar në mënyrë sistemike në një solucion nutricient rritës. Pas pastrimit të përgjithshëm (ndërmjet gjërave tjera që mbeten në solucionin ushqyes, bio-produktet e padëshirueshme dhe vet bakteri) produkti hollohet në një koncentrim të duhur për dozim, stabilizohet, vendoset në kuti të ftohtë dhe të thatë. Më vonë pacientët me MS ,e marrin pluhurin përfundimtar me një shiringë të mbyllur dhe të mbushur me solucion klorur-natriumi dhe e injektojnë në mënyrë subkutane.

Si vepron Betaferoni
Përbërësi aktiv i betaferonit, ß -1b interferoni, është një formë e modifikuar e një proteine të organizmit e cila e rregullon sistemin imunitar. Organizmi i shëndoshë duke prodhuar interferone, reagon ndaj infeksioneve me viruse dhe parandalon shumimin e tyre. Shkencëtarët supozojnë se ß -1b interferoni aktivizon gjene të caktuara dhe kështu realizon efektin e vet mbrojtës. Detajet se si kjo substance mbron mbështjellësin e melinit nga sulmi i sistemit imun ende nuk janë të kuptuara mirë. Pacientët me sklerozë multiple injektojnë Betaferonin në mënyrë subkutane çdo dy ditë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Shtatë ushqime për pastrimin rrënjësor të mushkërive

Përkujdesja për mushkëritë është një hap i shkëlqyer që mundëson mbrojtjen nga sëmundjet e ndryshme. Në këtë artikull do të mësoni për 7 ushqimet që pastrojnë dhe detoksifikojnë këtë organ të rëndësishëm. Çaji Jeshil Ekspertët rekomandojnë pirjen e një filxhani të ngrohtë me çaj jeshil përpara gjumit. Kjo do të ndihmojë të pastroni organizmin dhe mushkëritë nga toksinat, por edhe të ruajë shëndetin...