Home Shëndetësi Biologët përcaktuan aftësinë e tumorit kanceroz për mbijetesë

Biologët përcaktuan aftësinë e tumorit kanceroz për mbijetesë

Biologët e Stanford University kanë zbuluar një proteinë, e cila i bën qelizat e kancerit të pacënueshme nga ana e sistemit imunitar, dhe kanë gjetur mënyrën për ta bllokuar atë, gjë kjo që çoi në asgjësimin e qelizave të kancerit të njeriut të inkorporuara në trupin e miut, thuhet në një artikull të revistës Proceedings of the National Academy of Sciences.

Shkencëtarët besojnë se metodologjia e tyre tashmë është e gatshme për t’u aplikuar në hulumtimet klinike tek vullnetarët me tumore kanceroze.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...