Home Këshilla të ndryshme Birra është e mirë për të rënë në peshë

Birra është e mirë për të rënë në peshë

Për të humbur kilogramët e tepërt, birra është më e mirë se vera. Kjo është pikëpamja e “Campaign for Real Ale”, (CAMRA) organizuar në Angli dedikuar promovimit të  birrës.

Si fillim ekipi i CAMRA ka krahasuar birrën dhe verën.Sipas studiuesve, duke pirë një gotë birrë në ditë mund të humben 4,5 kile në një vit në krahasim me të njëjtën sasi të barabartë vere të bardhë.

Dallimi është në përmbajtje: një gotë verë e bardhë prej 175 ml përmban 131 kalori, kundrejt 85 kalorive që  përmban një krikëll birrë prej 284 ml. Ndërsa një gotë verë e kuqe 175 ml përmban 119 kalori.

Diferenca bëhet me e qartë, nëse marrim në konsideratë pijet alkolike 275 mililitra, të cilat ofrojnë mesetarisht 179 kalorish.

Pra, sipas CAMRA duke pirë birrë dhe duke marrë më pak alkol bie më lehtë.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...