Home Shëndetësi Bisfenoli A e dëmton punën e zorrëve

Bisfenoli A e dëmton punën e zorrëve

Bisfenoli AListës se pasojave te bisfenolit A, shkencëtarët ia kane shtuar edhe efektin e dëmshëm ne traktin digjestiv. Bisfenoli A është një komponim i cili gjendet ne paketimin e artikujve ushqimore dhe te pijeve.

Bisfenoli A gjendet edhe ne shishet plastike për fëmije.Shkencëtarët kane ardhur deri te ky përfundim duke e studiuar ndikim e bisfenolit A te minjtë.

Ekspozimi ndaj kësaj substance ka rritur leshueshmërine e zorrëve qe mund te shkaktoje grumbullimin e ujit ne organizëm, dhimbje ne bark dhe paraqitjen e sëmundjeve inflamatore te zorrëve.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...