Home Ushqim Bizelet kundër stresit

Bizelet kundër stresit

Dikur bizelet janë konsideruar si ushqim I te varfërve, kurse sot janë ushqimi kryesor ne shume restorante ekskluzive.

Sipas ekspertit shëndetësor vjenez, prof. Hademara Bankhofer, bizelet përmbajnë shume proteina dhe ndikojnë ne dertimin e masës muskulore. 

Bizelet ju mbajne gjate te ngopur, pasi qe permbajne fije qe kalojne ngadale neper traktin digjestiv. Gjithashtu bizelet jane te dobishme edhe per uljen e vlerave te ritura te kolesterolit. Bizelet permbajne edhe magnez prandaj jane nje ushqim i vertete anti-stres.

Pos qe ndikojne ne muskuj, bizelet i forcojne nervat, floket dhe indin lidhor, te pamurit si dhe koncentrimin.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...