Home Ushqim Boronica mbronë nga ateroskleroza

Boronica mbronë nga ateroskleroza

Boronica mbronë nga ateroskleroza Pas një studimi të Institutit kombëtar francez të agronomisë, objekt i të cilit ishin boronicat, është vërejtur se ekstraktet e fermentuara të boronicës ndihmojë në parandalimin e aterosklerozës.
Preparatet e fermentuara me ndihmën e tharmit kanë pasur efekt më të madh sesa preparatet standarde të pasura me antocianine, pasi ato kanë reduktuar formimin e pllakave aterosklerotike për 25%, shkruan revista Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Duke qenë se si pasojë e aterosklerozës vdesin thuajse gjysma e evropianëve, këto efekte të shëndetshme të substancave bioaktive, duhet të nxirren në treg sa më shpejtë, ashtu që të jenë në shfrytëzim të gjerë.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...