Home Ushqim Boronica për astmën

Boronica për astmën

Ekstrakti i boronicës mund të ulë proceset e ndezjes në rrugët e frymëmarrjes dhe me këtë të shpëtojë sa më shumë persona të sëmurë nga astma, bën të ditur një hulumtim i ri nga Zelanda e Re.

Hulumtimi është fokusuar në efektin anti-inflamator të përbërësve të boronicës – proantiocianidineve, dhe veçanërisht epigalokatekinës (EGC) si antioksidues kryesor.

EGC ka treguar një efekt të fuqishëm inhibues të lëshimit të përbërësve anti-inflamator, të cilët janë përgjegjës për reaksionet alergjike të indit të mushkërisë.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...