Home Shëndetësi Brokoli parandalon infeksionet

Brokoli parandalon infeksionet

brokoliPërdorimi i brokolit po shtohet gjithnjë e më tepër në tryezat tona. Përdorimi i shpeshtë i tij ndikon për mirë, sepse është shumë i ushqyeshëm dhe se përgatitja e tij është shumë e lehtë. Flasim gjithnjë për variantin më të thjeshtë, sallatën. Mjafton të zihet dhe gatitet me vaj, limon a uthull balsamike. Brokoli përmban një sërë vitaminash dhe mineralesh për ta mbajtur trupin të shëndetshëm, por gjithashtu është edhe njëri nga forcuesit më të mirë të sistemit imunitar. Është treguar shumë efikas në parandalimin e ndezjes së kanaleve urinare. Kjo sëmundje vërehet shpesh te femrat. Brokoli përmban glukinolat, përbërje sekondare bimore, të cilat shkatërrojnë bakteret në fshikëzën e urinës.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Surja dhe Duaja Ja-Sin – Me shkronja latine dhe përkthim Shqip

Surja Ja-Sin (36) është mekkase dhe ka takte të shkurtra dhe ritme të shpejta. Numri i ajeteve të saj është tetëdhjetë e tre si dhe është më e vogël dhe më e shkurtë se sureja paraprake (surja Fatir), e cila ka dyzet e pesë ajete. Kështu, tekstet e shkurtra dhe ritmi i shpejtë i japin sures një natyrë të posaçme...