Home Këshilla të ndryshme Buka e thekur dhe patatja dëmtojnë mëlçinë

Buka e thekur dhe patatja dëmtojnë mëlçinë

Buka e thekur dhe patatja dëmtojnë mëlçinëJo vetëm alkoli por edhe buka e thekur dhe patatja dëmtojnë mëlçinë.

Ekspertët në fushën e mjekësisë pas ekzaminimeve të ndryshme kishin vënë re njerëz me mëlçi të zmadhur megjithëse ata nuk kishin vënë në gojë kurrë alkol.

Sipas mjekëve kjo ka ardhur nga konsumimi i produkteve ushqimore me shumë glukozë.

Sipas tyre glokoza ndikon në zbadhimin e mëlçisë, më tej ajo çon prekjen nga diabeti dhe më pas ndikon në zemër.

Për këtë arsye mjekët sugjerojnë të shmangi ushqimet që përmbajnë glukozë me shumicë, midis tyre bukën e thekur dhe pataten.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Këto janë mënyrat mënyrat natyrale për të shtuar në peshë

Rreth 2/3 e njerëzve në SHBA janë mbi peshë ose obezë, por gjithsesi shumë njerëz në botë, kanë problem pasi janë tepër të dobët.Ky është një shqetësim real pasi të qënit nën peshë mund të jetë i dëmshëm për shëndetin po aq sa të qënit obez. Çfarë do të thotë në të vërtetë të qënit “nën peshë”?Të qënit nën peshë...