Home Modë & Estetikë Bulmeti dhe aknet

Bulmeti dhe aknet

Bulmeti dhe aknetvërteta për bulmetin po bëhet shumë e përfolur kohët e fundit. Interneti është plot me të dhëna që tregojnë se për të pasur një lëkurë të mirë duhet të heqim dorë nga bulmeti.

Gjithsesi ka shumë studime bashkëkohore që lidhin bulmetin me aknet dhe me problemet e tjera të lëkurës.

Përpara se të merrni vendime drastike për të hequr dorë nga bulmeti është e udhës që të konsultoheni me specialistët e lëkurës më parë. Për të marrë më shumë informacion kini kujdes se çfarë hani dhe bëni për të mbajtur nën kujdes lëkurën tuaj.

Gjithashtu duke parë shumë diversitet midis personave të ndryshëm dhe llojeve të ndryshme të lëkurave, ka disa kushte të cilat po i shohin shoqata të ndryshme për t’i zbatuar shkencërisht.

Gjithsesi ka lidhje midis nivelit të insulinës dhe akneve. Niveli i lartë i insulinës që shkaktohet nga ushqimi me shumë sheqer dhe karbohidratet e procesuara janë gjetur të lidhura me shpërthimin e akneve.

Për të mbajtur nivelin e sheqerit në gjak të qëndrueshëm duhet të hani një mëngjes të rregullt dhe të qëndrueshëm.

Përpara se të mendoni se bulmeti është fajtori dhe të bëni supozime të tjera, më mirë mendoni se po hani karbohidrate të procesuara, siç është akullorja.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Femrat që kanë këto inde në gjoks rrezikohen nga kanceri

Si mund ta verifikoni a jeni të rrezikuara? Agjencia e ushqimit dhe e pijeve ka propozuat që gjatë kontrollit në mamograf të fokusohen në rrezikun nga kanceri i gjirit ndaj të cilit deri tani pothuajse askush nuk i ka kushtuar kujdes – a kemi dendësi të vogël apo të madhe të indeve në gji. Gjinjtë e forta me inde të dendura...