Home Shëndetësi Çaji i gjelbër ulë rrezikun e kancerit të stomakut

Çaji i gjelbër ulë rrezikun e kancerit të stomakut

Çaji i gjelbër ulë rrezikun e kancerit të stomakutFemrat e moshave të ndryshme të cilat çdo ditë konsumojnë pesë filxhanë çaj të gjelbër gjat ditës, janë për 20% më pak të rrezikuara që të sëmuren nga kanceri i stomakut, sipas një studim të realizuar në Japoni.


Sipas shkencëtarët nga Qendra Kombëtare e Tokios për kërkimet e kancerit thonë se konsumimi i çajit të gjelbër nuk ka efekt të këtillë te meshkujt, por vetëm te femrat.

Këto të dhëna të publikuara në revistën “Gut” janë të bazuar nga analiza e gjashtë studimeve të mëparshme në të cilat kanë marrë pjesë 219.000 participantë me moshë mesatare 40-vjeçare, ndërsa kohëzgjatja e përcjellës ka qenë nga 7 deri në 11 vjet.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...