Home Këshilla të ndryshme Çaji në qese mund të jetë kancerogjen nëse më parë nuk e...

Çaji në qese mund të jetë kancerogjen nëse më parë nuk e bëni këtë gjë

1Çaji ka ndikime pozitive në shëndetin tonë, mirëpo nëse rregullisht e pini çajin në qese, kemi lajme të këqija për ju.

Shumica e qeseve të çajit janë të lyra dhe të stërlyera me kombinimin e epiklorohidrinës – e njohur si kancerogjene e cila është veçanërisht aktive në ujë të nxehtë.

Antioksidantët e shtuar në çaj nuk do të mund të balanconin dëmet e shkaktuara nga këto kimikate.

Megjithatë, ekzistojnë edhe lajme të mira nëse nuk mund të rrini pa një filxhan çaj, transmeton telegrafi.  Ky kombinim tretet në ujë dhe prandaj është më së miri që para përdorimit të lani qesen e çajit.

Dhe vetëm pastaj të sigurt mund të bëni çaj duke ndjekur instruksionet e dhëna në paketim.

Shumica e prodhuesve kohë më parë kanë filluar të bëjnë qese për çaj nga plastika e cila fillon të shpërbëhet në temperatura dukshëm më të ulëta se ato që nevojiten për të bërë çajin.

Disa këshilla para përdorimit të çajit:

– zgjidhni një çaj organik
– kontrolloni gjithmonë përbërësit
– sigurohuni që kompania prodhuese përdor materiale të sigurta

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...