Home Këshilla të ndryshme Çamçakëzët për një vije trupore të përsosur

Çamçakëzët për një vije trupore të përsosur

Çamçakëzët mund të ndihmojnë të keni një frymëmarrje të freskët, të luftoni kundër varësisë së nikotinës, mund ta përmirësojë kujtesën, madje edhe të hiqni ndonjë kilogram shtesë.

Hulumtime të shumta kanë vërtetuar se çamçakëzët “kroti” e largojnë urinë dhe në këtë mënyrë e rregulloni peshën trupore.Mos e teproni! Në çamçakëzët pa sheqer shikoni një armë shtesë në luftën kundër mbipeshës.

Përtypja e disa çamçakëzëve gjatë ditës natyrisht se nuk mjafton që kilet e tepërta të shkrihen vetvetiu – nëse nuk u përmbaheni ushqimeve të shëndetshme dhe aktiviteteve fizike.

Hulumtuesit sugjerojnë se çamçakëzët pa sheqer përmbajnë më pak se 5 kalori në krahasim me ato me sheqer që përmbajnë 10 kalori. Po ashtu, personat që përtypin çamçakëzë konsumojnë 68 kalori më pak gjatë kohës së drekës.

Nëse me përtypjen e çamçakëzëve brenda ditës konsumoni 50 kalori, do ta ndryshoni edhe stilin e jetës dhe nëse një çips e zëvendësoni me një çamçakëz të tillë, brenda një viti do të humbni 2 kilogramë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...