Home Këshilla për Prindër Cerdhja zvogëlon rrezikun nga astma

Cerdhja zvogëlon rrezikun nga astma

Cerdhja zvogëlon rrezikun nga astmaSa më shumë që të ketë fëmijë të tjerë në çerdhen në të cilën fëmija qëndron derisa t’i mbushë tre vjet, është rreziku më i vogël se do të sëmuret nga astma, tregon studimi i ri amerikan.

Ky zbulim paraqet edhe një vërtetim të së ashtuquajturës hipotezë higjienike, sipas së cilës ekspozimi i hershëm i sistemit imun të fëmijës ndaj mikrobeve, kafshëve dhe fëmijëve të tjerë, mund të jetë si një preventivë kundër astmës, thotë udhëheqësi i studimit dr. Methju Gurka. Dr. Gurka dhe ekipi i tij kanë studiuar të dhënat afatgjate të një studimi të institutit nacional amerikan për shëndet dhe zhvillim të fëmijëve, i cili kishte përcjellë mbi 1000 fëmijë, të lindur në vitin 1991 derisa kanë mbushur 15 vjet.

Në mesin e këtyre fëmijëve, tre për qind e tyre kanë pasur astmë rezistuese që nga mosha 3 vjeçe, derisa edhe tek 16 për qind e tyre astma është zhvilluar deri në moshën 15 vjeçe.

Gati për çdo të pestin fëmijë i cili është përfshirë në këtë studim, deri në moshën 3 vjeçe janë përkujdesur prindërit në shtëpi. Po ashtu, çdo i pesti fëmijë ka filluar të shkojë në çerdhe mes moshës 16 muajsh dhe 3 vjeçe.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...