Home Modë & Estetikë Çfarë duhet bërë për një lëkurë të kombinuar?

Çfarë duhet bërë për një lëkurë të kombinuar?

Lëkura e kombinuar është një lloj i zakonshëm i lëkurës, ku një personi i duhet të merret njëkohësisht me dy probleme klasike – lëkurën e thatë dhe lëkurën e yndyrshme.

Për shkak se lëkura e hundës, mjekrës, qendrës së ballit dhe faqeve ka gjëndra yndyrore më tepër se çdo pjesë tjetër e lëkurës së fytyrës, këto zona priren të jenë më të yndyrshme se sa zonat e tjera.

Në të njëjtën kohë, zonat që nuk kanë gjëndra yndyrore mund të thahet ose plasaritet. Problemet acarohen më tepër kur lëkura e kombinuar trajtohet në mënyrë uniforme, çka zgjidh ose lehtëson problemin në një zonë, por acaron më keq problemin në zonën tjetër.

Shumë nga përbërësit që janë të përshtatshëm për zonën T-(zona në qendër të ballit dhe poshtë hundës, ku ndodhen pjesa më e madhe e gjendrave të yndyrës), nuk ndihmojnë aspak në trajtimin e problemeve në pjesët e thata – faqet, sytë dhe pjesa e nofullave – dhe anasjelltas. Produkte të veçanta janë të nevojshme për të trajtuar llojet e ndryshme të lëkurës në fytyrën tuaj.

Pasi ju të pranoni këtë fakt, lëkura e kombinuar mund të sillet në ekuilibër, të paktën deri në atë shkallë që mund të veprojnë produktet e përdorura! Në fakt, “ekuilibër” është një fjalë kyç kur bëhet fjalë për lëkurën e kombinuar. Qëllimi është që të siguroheni se zonat e yndyrshme dhe të thata të lëkurës suaj trajtohen me produkte të përshtatshme që adresojnë nevojat e tyre specifike.

Parimet e trajtimit

Rregulli themelor për trajtimin e lëkurës aplikohet shumë më strikt në rastin e lëkurës së kombinuar. Në se përdoren produkte abrazivë ose irritues për kujdesin ndaj lëkurës, kjo vetëm do të shkaktojë tharje të mëtejshme në zonat e thata dhe do të favorizojë krijimin e një pamje të ashpër dhe të skuqur në zonat yndyrshme. Trajtimi i tepërt abraziv i lëkurës së fytyrës së yndyrshme, jo vetëm që nuk e zgjidh problemin, por e përkeqëson më tepër atë.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...