Home Shëndetësi Çfarë është depresioni

Çfarë është depresioni

Depresioni është një sëmundje e cila e bën njëriun të ndjehet keq, i merzitur dhe i pashpresë për shumë kohë. Është një ndjenjë ndryshe nga ndjenjat e merzitjes së zakonshme, duke ju lodhur dhe hequr të gjitha energjitë.

Njerëzit të cilët vuajnë nga depresioni;
Humbasin interesin ndaj gjërave me të cilat janë kënaqur më përpara.
Mendon dhe flet më radhë se zakonisht.
Ka probleme me përqëndrimin, të mbajturit mend dhe për të vendosur rreth gjërave.
Ndryshojnë mënyren se si ato ushqehen dhe flenë.
Fiksohen pas vdekjes ose vetëvrasjes.
Ndjehen të pavlerë, të pashpresë ose fajtor.

Depresioni prek meshkuj dhe femra në mosha të ndryshme, dhe ndodh zakonsisht në ambientin familjar. Një person mund të ketë një periudh ose shumë periudha depresioni në jetën e tijë. Çdo periudhë që një person kalon në depresion e nxit atë të kalojë një tjetër më pas, si pasojë e gjëndjes psikologjike.

Njerëzit që vuajnë nga depresioni duhet të kurohen me medikamente, konsulta, ose kombinim i të dyjave.

 

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...