Home Këshilla Seksuale Cfare na shtyn te bejme dashuri ?

Cfare na shtyn te bejme dashuri ?

Cfare na shtyn te bejme dashuri ?Në të vërtetë, “pseja” e një pyetjeje të tillë është shumë herë më e ndërlikuar sesa mendonim. Megjithatë, falë një pune të madhe të kërkuesve të Universitetit të Teksasit, ne mund të mësojmë shumë rreth arsyeve kryesore që i shtyn çiftet “të zhyten” poshtë çarçafëve.

Është renditur një numër i pafundmë argumentesh, mendimesh, dhe arsyesh se përse njerëzit bëjnë dashuri, të paktën, sipas asaj që raportohet në revistën e muajit gusht ” Archives of Sexual Bevaviour”.

Siç mund të mendohet, surprizat s‘kanë të sosur. Raportet intime mund të nxiten nga arsyet më të çuditshme, deri tek ato më egoistet, por edhe nga aspiratat shpirtërore më të thella.

Vetë studiuesit që arritën të hartonin një raport, David Buss dhe Cindy Mesyton, ishin ndjerë të habitur përballë faktit se sa shumë motive kishin njerëzit për të bërë dashuri. Studiuesit që analizuan sjelljet seksuale të një grupi prej 2000 meshkujsh dhe femrash treguan se arsyet shkonin nga më banalet, si dëshira për të qenë më mirë dhe për t‘iu afruar Zotit, përpjekja vetëmohuese për t‘i dhënë kënaqësi partnerit, te gjesti manipulues për të fituar diçka e deri te dëshira për të plotësuar një hakmarrje.

Shumë të pyetur tregonin se të bërit seks ishte një mënyrë e mirë për t‘u qetësuar ose për të luftuar mërzitjen, stresin, për të lehtësuar gjumin, ose për të djegur kaloritë. Disa të tjerë preferonin të “hidheshin” nxitimthi në seks, për të shmangur debatet me partnerin, të cilat mund ta vinin në rrezik marrëdhënien, të tjerë e përdorin këtë “armë” për të gjetur një arratisje nga zhgënjimet e jetës së përditshme, ose të tjerë akoma, për t‘iu fshehur problemeve në përgjithësi dhe vetëm pak persona qenë të bindur se të bësh seks është mënyra më e mirë për të përballuar problemet që i përkasin çiftit, dhe të tjerë akoma që e zgjidhnin dashurinë thjesht … “për të kaluar dhimbjen e kokës”, sepse ai funksionin më mirë, sesa një kurë ilaçesh me aspirina.

E nëse arsyet që i shtyjnë meshkujt dhe femrat për të bërë seks janë shpesh të pazakonta dhe pak “fetare”, po aq të çuditshme janë edhe ato për të cilat studiuesit shpjegojnë se seksi është një proces i nevojshëm.Buss dhe Mesyton ishin mahnitur kur kishin konstatuar se shumë prej njerëzve kishin edhe arsye të llojit, si “dëshiroj t‘i ngjis partnerit një sëmundje seksualisht të transmetueshme”, megjithatë, për fat të mire, kjo renditej në fund të listës së arsyeve të dhëna nga meshkujt dhe femrat.

Gjithashtu, nga fundi renditej edhe arsyeja për t‘u “hakmarrë ndaj partnerit”. Një tjetër habi ishte edhe ndikimi i Venusit ose i Marsit. Me fjalë të tjera, meshkujt dhe femrat nuk ndryshonin shumë në mendime nga njëri-tjetri, për sa i përket motivit se përse bënin dashuri. Të dyja sekset veçonin “tërheqjen ndaj partnerit” si arsyen numër një që i shtyn ata të “futen” nën çarçafë.

Me të vërtetë, 20 nga 25 arsyet më të shpeshta ishin të njëjta si për burrat, ashtu edhe për gratë. “Nga studimi u konfirmuan edhe gjëra që diheshin më parë, si meshkujt kërkojnë të bëjnë seks për kënaqësi fizike, ndërsa gratë duan dashuri. Një femër bën seks, përgjithësisht, sepse është e dashuruar, ndërsa një mashkull e bën këtë, edhe pse ndoshta në mënyrë të pavetëdijshme, kërkon të shtojë numrin e partnereve.

Si fillim autorët pyetën një grup prej 444 grash dhe burrash me moshë nga 17-52 vjeç dhe u kërkuan atyre të gjitha arsyet që i kishin shtyrë ata drejt marrëdhënieve seksuale. Ata nxorën më shumë se 700 arsye, të cilat aktualisht u seleksionuan për t‘u bërë vetëm 237. Pas tyre erdhi një grup i dytë, i përbërë nga studentë universitarë, vajzat dhe djemtë, të ndarë nga njëri- tjetri, u pyetën për të renditur arsyet sipas rëndësisë. Studiuesve iu deshën plot pesë vjet për të arritur në një përfundim kaq të rëndësishëm. Burrat ishin më të prirur të bënin seks me gra që kishin poste më të larta se ata, për shkak se dëshironin të ngriheshin në pozitë. “Megjithatë, e di se të bësh dashuri ka pasoja në reputacion.

Vura re se si njerëzit, sidomos meshkujt, motivohen të bëjnë dashuri për një rritje reputacioni ose statusi social”, tha Buss. Por edhe arsye të tilla, si eksitimi ose kënaqësia shfaqeshin në top-listën e dhjetë arsyeve më të forta për këtë çështje. Arsye të tjera që i përmendnin të dyja sekset ishin: edhe “isha i pirë”, “më ndihmon të fle”, “e bën partnerin/en tim/e të duket i/e fuqishëm/e”, “të djegësh kalori”, “për të kthyer një nder” dhe, në fund “për të ndryshuar temën e bisedave”, pa harruar gjithashtu “dikush po më sfidon”.

Në fund lind sërish pyetja, përse na duhet t‘i dimë të gjitha këto:? Përgjigjja: së pari, për të pasur më shumë informacion rreth edukatës seksuale dhe, së dyti, për t‘i ndihmuar kërkuesit që të studiojnë sjelljet e ndryshme njerëzore. “Po ashtu, nëse ju i dini mirë arsyet që i shtyjnë njerëzit për të bërë dashuri, ju mund t‘u jepni atyre pa frikë një këshillë, si për shembull, nëse keni ndër mend të shkoni me ndonjë partner ose partnere të rastit, atëherë mos harroni të përdorni prezervativ, sepse ka edhe nga ata që mendojnë të bëjnë dashuri me dike, vetëm për t‘i ngjitur sëmundje seksualisht të transmetueshme tjetrit.

Por nëse ata thonë se po e bëjnë për hakmarrje, ose për të rritur statusin e tyre social, atëherë ju duhet të gjeni një tjetër strategji”, përfundon Menston. Por, teza e përkrahur nga të gjithë është se një jetë aktive nën çarçafë, ju bën të ndiheni shtatë vite më të rinj dhe funksionon si eliksir i shëndetit.

20 arsyet që meshkujt thonë se i shtyn të bëjnë dashuri:

Dehja

Tërheqje nga partneri

Të ndjerit mirë

Partnerja me të cilën përfundoi në krevat puthte shumë mirë

Bukuria

Dëshirë për të shprehur afeksion për partneren

Për t‘u qetësuar

Eksitimi i momentit

Dëshirë për t‘i shprehur dashurinë partneres

Dëshirë për të arritur në orgazëm

Dëshira për të provuar “teknika” të reja seksuale

Tërheqje nga paraqitja fizike

Kërkimi i kënaqësinë së vërtetë

Për shkak të një çmendurie të momentit

Dëshirë për emocione të zjarrta

Është eksituese, aventurë e bukur

Partnerja ka një trup të bukur

Ishte një rast i veçantë

Partnerja është shumë simpatike dhe tërheqëse

Hormonet nuk mund të kontrolloheshin

Thjesht ndodhi

20 arsyet e femrave

Tërheqje nga partneri

Kërkojnë të tregojnë ngrohtësi

Kërkojnë të japin dashuri

Sepse ndihen të dashuruara

Në një moment “hot”

Kërkojnë të kënaqin partnerin

Dëshirë për emocione të veçanta

Tërhiqen nga pamja fizike

Në një ambient romantik

Kur festojnë datëlindjen

Partneri ishte inteligjent

Partneri dukej shumë i vendosur në vetvete

Të mësojnë më shumë rreth edukatës seksuale

Mënyrë e mirë për të “prezantuar” veten

Për t‘u qetësuar

Hormonet nuk mund të kontrolloheshin

Erdhi si diçka spontane

Thjesht ndodhi

Finalizimi pas puthjeve të zjarrta. /shqip/

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...